Drankenhandel Van Nueten Herentals

Historie


Drankenhandel Van Nueten: een rijkgevulde traditie

Drankenhandel Van Nueten BVBA is een begrip in Herentals en ver daar buiten. De klantenkring bestaat vooral uit: café's, restaurants, kantines, verenigingen, scholen, fabrieken en particulieren. Van Nueten BVBA houdt zich nu naast de verkoop van dranken ook bezig met verhuur van materiaal zoals tapinstallaties, schragen, frigo's, togen, stoelen en tafels.
 

Waar het allemaal begon

Bovenrij Herentals

Service sinds 1919

Het familiebedrijf Drankenhandel Van Nueten BVBA is ontstaan net na de Eerste Wereldoorlog, meer bepaald in 1919. Ondertussen is het reeds de vierde generatie Van Nueten's die de firma runt. Momenteel is Dhr. Marc Van Nueten zaakvoerder, hij nam enkele jaren geleden de zaak over van zijn vader. Drankenhandel Van Nueten BVBA uit Herentals beschikt over 3 vrachtwagens om de talrijke klanten uit de horeca-branche aan huis te kunnen leveren. Ondertussen is alles natuurlijk iets eenvoudiger geworden dankzij de technologische vooruitgang.

Het is echter niet altijd even evident geweest om de zaak goed te runnen getuige hiervan het onderstaande extract uit een streekkrant: "In 1942 naam Gust Van Nueten samen met zijn broers Mon en Tuur de zaak over van hun vader. In die tijd moesten werkelijk heksentoeren uitgehaald worden om het bier overal geleverd te krijgen. Omwille van de oorlog waren de camions afgeschaft. Maar al had ik het bier bak per bak op mijn rug moeten dragen, mijn klanten hebben altijd hun bier gekregen." zei Gust.

 Foto Drankenhandel Van Nueten ano 1974

Op de foto: Drankenhandel Van Nueten ano 1974

Gelukkig bestond er nog zoiets als een stootkar of een fiets in die tijd. Aangezien het in die tijd werken was als een paard hebben we ons toen een paard aangeschaft. Spijtig genoeg hield dat paard het niet lang vol. "Het was amper ingespannen of het paard viel al dood". De Gust was dus al snel terug aangewezen op de stootkar. Al dat sjouwen en sleuren werd echter beloond.

In 1954 stapten zijn zoon Jef en zijn dochter Godelieve mee in de zaak. En stilletjesaan werd de zaak uitgebreid aangezien het aantal klanten zienderogen was toegenomen. In het begin werd gehoopt vooral particulieren als klant te winnen, maar de grootwarenhuizen snoepten dit cliënteel af.

Gust Van Nueten had dit echter voorzien en was zich ondertussen al gaan toeleggen op de horeca. Dit bleek de enige juiste beslissing want de zaak kende een gestage groei in de daaropvolgende jaren.